Facebook și-a dorit să cumpere spyware Pegasus în 2017 pentru a monitoriza utilizatorii de iPhone

Facebook și-a dorit să cumpere spyware Pegasus în 2017 pentru a monitoriza utilizatorii de iPhone

Facebook a dat în judecată compania NSO Group în octombrie 2019 pentru a permite un atac orientat precis asupra mai multor utilizatori WhatsApp prin intermediul serverelor false și a explicat o vulnerabilitate legată de VoIP în WhatsApp.

Acum, NSO spune că Facebook a încercat să-și cumpere instrumentul de spyware Pegasus cu mult timp înainte de a se îngriji de utilizatorii săi.
O luptă în instanță a ieșit la iveală o informație interesantă care, dacă este dovedită adevărată, ar putea duce la o altă cicatrice pe imaginea publică a Facebook.

Citește și: TikTok interzis în SUA: Decizie istorică a Curții Supreme, milioane de utilizatori afectați

În octombrie 2019, Facebook a dat în judecată grupul companiei israeliene NSO pentru că ar fi facilitat un hack la mai mulți utilizatori WhatsApp cu profil înalt în numele clienților guvernamentali fără nume. Aceasta a implicat un atac sofisticat care a folosit servere WhatsApp false pentru a facilita încălcarea dispozitivelor țintă.

NSO este cunoscut pentru acordarea de licențe pentru infamul său instrument de spionaj Pegasus pentru ca oricine dorește abilitatea de a fura date din conturile Microsoft, Apple, Google și Facebook, ca să nu mai vorbim de tot ce este stocat pe telefon.

Citește și: Seriale noi în 2025: O privire detaliată asupra celor mai așteptate producții

Documentele judecătorești depuse în această săptămână și observate de Vice au dezvăluit că reprezentanții Facebook s-au apropiat de NSO în 2017, cu intenția de a-și folosi software-ul pe utilizatorii de iPhone și iPad.
Interesant, gigantul social a avut foarte puțin interes să-l folosească ca instrument de hacking, dar explora ideea de a-l valorifica pentru a monitoriza în mod eficient utilizatorii iOS, ceea ce este notoriu mai dificil decât vizarea utilizatorilor Android.

Acordul propus ar fi făcut ca Facebook să plătească o taxă pentru fiecare utilizator pe care ar putea să-l urmărească prin Pegasus.

Citește și: Cele mai Căutate Sfaturi pentru a Crește Traficul Online

Potrivit declarațiilor judecătorești, Facebook la acea vreme era „îngrijorat de faptul că metoda sa de culegere a datelor utilizatorilor prin Onavo Protect era mai puțin eficientă pe dispozitivele Apple decât pe dispozitivele Android”.

CEO-ul NSO, Shalev Hulio, a refuzat să licențeze Pegasus în acest scop, așa că Facebook a mers înainte și a lansat Onavo fără această funcționalitate.

Desigur, chiar și fără ca Pegasus să-i ofere superputeri, Onavo a fost construit ca un VPN care a asigurat activitatea dvs. de internet și a făcut-o obscură pentru toată lumea, în afară de Facebook .

Acest lucru a dus în cele din urmă la eliminarea sa atât din App Store Apple, cât și din Google Play Store.

În ceea ce privește NSO, compania spune că a ales să nu-l vândă pe Pegasus pe Facebook, deoarece acesta din urmă „este o entitate privată și nu un guvern suveran sau o agenție guvernamentală în scopuri de securitate națională și de aplicare a legii și, prin urmare, nu îndeplinește criteriile clienților NSO”.

Între timp, Facebook a creat nu una, ci două aplicații pentru a colecta date despre dvs. și a plăti pentru aceasta în avans.

Unul se numește Studiu de pe Facebook și privește modul în care utilizați aplicațiile, iar celălalt este Viewpoints , care vă plătește să faceți sondaje scurte.

Lasă un răspuns