Scitech

iOS 13.5 provoacă probleme majore pentru unii utilizatori de iPhone și iPad

Suntem atât de obișnuiți să auzim despre actualizările de la Windows 10 care cauzează probleme la care acestea au devenit așteptate, dar Microsoft nu este singura firmă a cărei iterare a sistemului de operare cea mai recentă poate bork sisteme. Apple iOS 13.5 a fost, de asemenea, utilizatori enervant, cu efectele sale nedorite.
iOS 13.5 aduce mai multe actualizări la sistemul de operare Apple, inclusiv API-ul de urmărire a contactelor, modificări ale deblocării Face ID și apeluri Group FaceTime. Dar, așa cum se întâmplă adesea cu actualizările de sisteme de operare, aceasta creează probleme pentru unii care o instalează.

Mulți care au făcut upgrade au inundat Twitter cu reclamații despre iOS 13.5 care provoacă o scurgere rapidă a bateriei, dar cea mai mare problemă pare să afecteze iPad Pro, care suferă de bucle de pornire. AppleInsider scrie că tableta de 10,5 inci este cel mai frecvent afectată, repornirile apărând „între 30 de secunde și 45 de secunde după conectare.” De asemenea, au fost raportate și de cei cu iPad de 11 inch.
Rapoartele spun că, chiar și resetările din fabrică ar putea să nu reparne repornirea și nici introducerea iPads în modul DFU. Aceeași problemă se spune că afectează și iPhone-urile, acoperind atât iPadOS / iOS 13.4.1 cât și 13.5.

Forbes raportează că unii proprietari de iPad și iPhone au găsit redarea în format multimedia a formatului MP4 / MPEG-4 în urma actualizării. „Utilizatorii cu impact au pierdut accesul la bibliotecile lor video (1,2,3,4,5, etc) cu aplicații native și aplicații terțe precum NPlayer și InFuse”, scrie publicația.

Apple nu a spus când intenționează să remedieze problemele, însă, în urma publicării unui instrument capabil să pună în eroare toată versiunea iOS de la 11 la 13.5, Cupertino este foarte greu să lucreze la o actualizare.