Scitech

Facebook este acuzat că nu a oferit utilizatorilor un mediu „sigur”

Reporterii fără frontiere din Londra (CNN Business)a intentat un proces împotriva Facebook în Franța, acuzând platforma că nu a oferit utilizatorilor un mediu „sigur” cu încălcarea propriilor termeni și condiții.

Grupul de susținere a mass-media, care are în vedere introducerea unor procese similare în alte țări, a declarat că legea franceză a consumatorilor este deosebit de potrivită pentru această problemă. Consumatorii înșelători sunt ilegali în conformitate cu legislația franceză, iar companiile se confruntă cu amenzi de până la 10% din vânzările lor anuale, dacă se constată că sunt încălcate.
Procesul depus luni procurorilor la Paris susține că Facebook ( FB ) s- a angajat în „practici comerciale înșelătoare”, permițând dezinformării și amenințărilor să înflorească, în ciuda promisiunii utilizatorilor că va „exercita diligența profesională” pentru a crea „un instrument sigur, sigur și eronat”. -mediu liber. ”

Grupul, cu sediul la Paris și cunoscut și prin inițialele sale franceze RSF, a declarat într-o declarație că promisiunile făcute în termenii și condițiile Facebook sunt „în mare măsură mincinoase” și contrazise de „diseminarea pe scară largă a discursurilor de ură și a informațiilor false în rețelele sale. ”
Pentru a-și susține afirmațiile, Reporteri fără frontiere citează declarații ale foștilor angajați Facebook, două rapoarte lungi care detaliază discursurile de ură și amenințările aduse jurnaliștilor francezi, activitatea organizațiilor de verificare a faptelor și exemple de dezinformare diseminate pe platformă.

Reporterii fără frontiere au declarat că speră ca procurorii să deschidă o anchetă asupra Facebook. Dar a mai spus că dorește ca Facebook să își respecte angajamentele. „Ne așteptăm ca Facebook să respecte în mod eficient angajamentele pe care și le-a luat față de consumatorii săi, mai degrabă decât să pretindă că le implementează fără ca acesta să fie cazul”, a spus grupul.
SURSA