Actualitate

Facem un mediu sigur și plăcut pentru constănțeni

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de dezafectare a stâlpilor din beton care în prealabil au fost goliți de cablurile aeriene introduse în subteran ale operatorilor de comunicații. Reprezentanţii Confort Urban acționează în această săptămână pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Bucovinei.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: „Timp de 20 de ani nicio administrație nu s-a îngrijit să aducă la nivelul carosabilului capacele rețelelor edilitare. Sunt câteva zeci de mii la nivelul întregului oraș. Concentrăm lucrările pe arterele intens circulate unde estimăm că vom înlocui circa 3000 de capace în următorii 2 ani. Știu că aceste lucrări, pe lângă celelalte pe care le avem în desfășurare, vor afecta traficul și de aceea apelez la înțelegerea dumneavoastră. Încercăm să limităm acest disconfort lucrând și după lăsarea serii. Azi noapte au fost dezafectați 7 stâlpi vechi din beton de pe Bd. Mamaia și vom continua întocmai până vom elibera tot bulevardul, concomitent cu reabilitarea trotuarelor și a carosabilului. La finalul acestor lucrări vom avea rețele edilitare moderne și un mediu urban mai frumos. Aveți încredere!”.

În locul elementelor din beton au fost montați stâlpi metalici care asigură doar iluminatul public.

În paralel, Primăria Constanța, în colaborare cu operatorii reţelelor de comunicaţii, continuă acțiunile de eliminare a cablurilor care nu mai sunt folosite și care afectează aspectul spațiului public.

De asemenea, pentru a reduce disconfortul de la nivelul căii de rulare, pe bulevardul Tomis, între strada Poporului și bulevardul Mamaia se ridică la nivelul asfaltului capacele de canalizare.

Facem apel către participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea autovehiculelor în zonele în care se derulează lucrări.