Actualitate

FMI revizuieşte potenţialul de creştere economică a României la 5,1%, pentru 2018

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat revizuirea în creştere a perspectivei de creştere economică a României pentru anul 2018 de la 4,4% la 5,1%, conform raportului semestrial al instituţiei privind conjuctura mondială.
Această creştere economică vine la pachet cu un avans puternic al inflaţiei, care a atins nivelul de 5% în luna martie, în creştere de la 4,7% faţă de luna precedentă. Aceasta este cel mai mare nivel al inflaţie din luna iunie 2013, când a atins 5,37%.
Pe ansamblu, FMI a menținut previziunile de creștere economică mondială pentru 2018 și 2019, în fața unor riscuri în creștere legate de tensiunile comerciale între primele două puteri economice mondiale.

După ce a crescut cu 3,8% în 2017, PIB-ul mondial ar urma să accelereze la 3,9% în acest an și în 2019, un ritm neschimbat în raport cu precedenta previziune.

La aproape zece ani de la începutul recesiunii mondiale, economia mondială se ancorează într-un ritm solod, susținută de economiile avansate și de țările emergente și în curs de dezvoltare.