Social

Formulele magice care îţi îndeplinesc orice dorinţă

Specialiştii în psihlogie şi în dezvoltare personală insistă pe faptul că există o legătură indistructibilă între practicare recunoştinţei şi nivelul de fericire. Mai simplu spus, dacă vrem să fim fericiți, este necesar să fim în primul rând recunoscători pentru ceea ce deja avem.

Energia care este emanată în momentul în care ne exprimăm recunoştinţa pentru ceea ce avem este o energie a abundenţei care atrage bunăstarea.

Nu degeaba se spune că „Cine se aseamănă se adună„. Este vorba despre faptul că oamenii care se aseamănă emană același tip de energie, fie că vorbim despre energie negativă sau pozitivă.
Oamenii triști, depresivi, anxioși, nemulțumiți vor atrage în jurul lor doar oameni cu aceleași emoții ca ale lor. Doar în prezența oamenilor cu aceeași energie ca a lor se vor simți confortabil.

În schimb, dacă o persoană tristă, nemulțumită se află în compania unor persoane vesele, cu gândire pozitivă, iubitoare de viaţă, nu se va simţi confortabil în mjlocul lor.

La fel cum un om care manifestă permanent energie pozitivă, care reuşeşte să fie tot timpul bine dispus, nu-şi va găsi locul în mijlocul unor oameni care permanent se plâng de ceva.

Aşadar, rezonăm unii cu alţii în funcţie de energii. Atragem sau respingem oameni şi lucruri în funcţie de energia pe care o emanăm. Energia recunoştinţei este o energie pozitivă. Atât timp cât vei fi recunoscător şi vei mulţumi pentru ceea ce ai, vei atrage şi alte lucruri sau evenimente pozitive.
Recunoștința îi ajută pe oameni să simtă şi să se focuseze pe emoțiile pozitive, să se bucure de experiențe, să-și îmbunătățească starea de sănătatea, să facă față mai uşor adversității și să construiască relații puternice.

Cea mai simplă metodă de a-ţi exprima recunoştinţa este să identifici anumite lucruri aparent „nesemnificative” şi să-ţi imaginezi cum ar fi arătat viaţa ta dacă nu le-ai fi avut.

sursa