Showbiz

Frații Tate eliberați: Extrădarea amânată în Marea Britanie

Frații Tate, Puși în Libertate: Amânarea Extrădării lor în Marea Britanie

Curtea de Apel București a luat o decizie remarcabilă marți, dispunând amânarea extrădării fraților Andrew și Tristan Tate în Marea Britanie până când dosarul lor din România va fi soluționat. Judecătorii au hotărât, de asemenea, să îi pună pe cei doi în libertate. Această hotărâre vine în urma unor acuzații serioase de comitere a infracțiunilor sexuale în Marea Britanie scrie digi24.ro

Potrivit deciziei instanței, cererea de extrădare a fost acceptată, însă punerea în aplicare a acesteia a fost amânată până când dosarul fraților Tate din România va fi soluționat definitiv. Mai mult, instanța a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lor, care va fi aplicat numai după finalizarea procesului în România. Această decizie le permite fraților Tate să fie eliberați imediat.

Pe parcursul procesului de la Curtea de Apel București, frații Tate au declarat că nu doresc să fie extrădați din România, considerând această țară ca fiind a lor și exprimându-și dorința de a-și reconstrui reputația aici.

Frații Tate, împreună cu două tinere complice, sunt acuzați într-un dosar de trafic de persoane și viol, instrumentat de DIICOT. Conform acuzațiilor, aceștia ar fi constituit un grup infracțional organizat, racolând și exploata​nd femei în scopuri sexuale, obținând astfel sume semnificative de bani din aceste activități.

Reținerea fraților Tate a avut loc după ce poliția română a pus în aplicare două mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare din Marea Britanie, în legătură cu acuzațiile de agresiune sexuală între anii 2012 și 2015.

Decizia instanței de a amâna extrădarea lor în Marea Britanie până când dosarul din România va fi soluționat definitiv reflectă preocuparea pentru justiție și pentru asigurarea unui proces echitabil pentru toate părțile implicate. În același timp, aceasta oferă o oportunitate fraților Tate să-și probeze nevinovăția și să își prezinte argumentele în fața instanței române. Procesul este în curs, iar desfășurarea sa va fi urmărită cu atenție atât în țară, cât și internațional.