Extern

Pub-urile și restaurantele din Marea Britanie s-au redeschis

Marea Britanie a anulat restricțiile pentru restaurantele și pub-urile din orașe, după trei luni de suspendare a activității, în contextul pandemiei de COVID-19.

Mai mult, noul pachet de relaxare a restricțiilor a permis și redeschiderea saloanelor, cinematografelor și parcurilor tematice, însă cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de distanțare, notează BBC. Teatrele și sălile de concert, care au în vedere organizarea spectacolelor live, vor mai trebui să aștepte.

Avertismentul experților în Sănătate Publică legat de redeschiderea restaurantelor

Cu toate acestea, experții în Sănătate Publică nu sunt de accord cu această relaxare, avertizând că implică riscuri prea mari și îndemnând populația la precauție, pentru a evita al doilea val al pandemiei.
„Ne uităm la aproximativ 20.000 de noi infecții pe săptămână și în jur de 1.000 de decese pe săptămână, iar ratele nu scad foarte repede”, a menționat Prof. Robert West, epidemiolog de la University College London.

În pofida ridicării restricțiilor, 30% din barurile, pub-urile și restaurantele din Anglia au rămas închise, din cauza temerilor pentru siguranță în contextul actual.

Restricțiile rămân încă valabile în Scoția și Țară Galilor, în timp ce Irlanda de Nord și-a deschis pub-urile începând de vineri.

Potrivit celor mai recente date, prezetate sâmbătă, alte 67 de persoane și-au pierdut viața în Marea Britanie după ce au testat pozitiv pentru coronavirus, ceea ce a ridicat numărul de decese la 44.198. De asemenea, în Regatul Unit s-au înregistrat până în acest moment aproximativ 285.000 de infectari cu SARS-CoV-2, țara fiind în top 10 cele mai afectate state din lume de pandemie, cu o rată uriașă de mortalitate, de aproximativ 15%.

sursa