Extern

Noi restricții în Marea Britanie. Întâlnirile în cercuri de prieteni și familie, interzise în al doilea cel mai mare oraș din țară

În cel de-al doilea cel mai mare oraș din Marea Britanie se iau noi măsuri anti-COVID-19. Întâlnirile în cercurile restrânse, între prieteni, respectiv familie vor fi interzise în Birmingham, oraș în care trăiesc în jur de 10.000 de români.

„Începând de marți, 15 septembrie, locuitorii din Birmingham nu se vor putea întâlni cu alte familii, în interior sau în grădini private. Știm că este dificil, mai ales pentru că ne-am obișnuit să ne vedem cu prietenii și familia, dar este esențial să respectăm aceste reguli, să ne protejăm reciproc în fața creșterii bruște a ratei de infecție”, a declarat Ian Ward, președintele Consiliului Municipal Birmingham.

COVID-19. Trend ascendent de infectări în Marea Britanie

Noua măsură vine după ce autoritățile au constatat un trend ascendent al numărului de infectări cu noul coronavirus la nivel național, informează AFP.

Până în prezent, peste 41.000 de persoane au decedat în Marea Britanie ca urmare a infectării cu SARS-COV-2. Vineri, 3.539 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate, cel mai mare bilanț din data de 17 mai, potrivit datelor oficiale.

Birmingham, oraș cu 1,1 milioane de locuitori, localizat în centrul Angliei, are o rată de contaminare de 75 de cazuri la 100.000 de oameni.

Premierul Boris Johnson a pregătit încă din această săptămână populația: a anunțat interzicerea adunărilor cu mai mult de 6 participanți.

sursa