Scitech

Greșelile frecvente care încetinesc telefoanele smart

Majoritatea persoanelor ignoră principalul motiv pentru care telefoanele funcționează atât de lent, potrivit unui expert în reparații tehnologice, care este specializat în recondiționarea telefoanelor vechi, scrie ZiuaNews.

Multe aplicații rulează „în mod ascuns” pe fundal, ceea ce poate încetini dispozitivul. Există, de asemenea, o serie de funcții de optimizare a bateriei de care majoritatea utilizatorilor nu sunt complet conștienți.

Din fericire, atât la ​​iOS, cât și la Android, este ușor să dezactivezi aplicațiile care consumă intens baterie și să optimizeze telefonul cu câteva modificări simple ale setărilor.

Acum utilizatorii folosesc mai multe aplicații ca oricând. Aplicațiile pot rula și „în fundal”, consumând memoria RAM și procesorul telefonului – și încetinind întregul telefon, fără ca utilizatorii să își dea seama.

Pentru a evita ca telefonul să înceapă să funcționeze lent, ar trebui accesat meniul de setări al telefonului pentru a limita aplicațiile care pot – sau nu – rula în fundal.

Atât utilizatorii de iPhone, cât și de Android își pot ajusta setările pentru a controla și opri automat aplicațiile care rulează în fundal. Pentru utilizatorii Apple, accesați Settings > General > Background App Refresh și selectați Wi-Fi, Wi-Fi & Cellular Data sau Off pentru a opri în întregime Background App Refresh.

La fel pentru utilizatorii de Android, pentru a vedea ce aplicații rulează în fundal, accesați „Settings > Developer Options > Running Services. Apoi puteți închide aceste aplicații accesând Setings > Apps și selectați o aplicație pe care doriți să o opriți și apoi Force Stop’.

Mai întâi va trebui să activați opțiunile pentru dezvoltatori – căutați „developer” în meniul Settings, apoi activați-l (cum se face acest lucru variază în funcție de telefonul pe care îl utilizați).

Un alt motiv clasic pentru care un telefon funcționează lent este atunci când spațiul de stocare al telefonului este aproape plin, ceea ce poate încetini lucrurile.

Telefoanele au nevoie de aproximativ 10% din spațiul de stocare disponibil pentru a stoca cache și fișiere temporare, ceea ce permite aplicațiilor să ruleze fără probleme pe dispozitivul tău.

Având spațiu de stocare disponibil va însemna, de asemenea, că puteți menține actualizat software-ul telefonului. Pentru a elibera spațiul, se recomandă ștergerea aplicațiilor vechi – în special jocurile, care folosesc mult spațiu – și ștergerea videoclipurilor sau mutarea lor cloud.