Sunt multi factori care mereu ne tine trezi pana dupa 12 noaptea, copii mici, deadline0uri, dureri, vecini sau pentru simplu fapt ca te pui tarziu la somn, relateaza antena3.ro.
Orice motiv ar fi, lipsa odihnei a somnului are efecte periculoase care ar trebui sa tinem cont.
Iata care sunt de fapt motivele pentru care nu dormi devreme.
Citește și: Laptele de Aur, Băutura Care Te Scapă de Stres și Insomnie
„Muncesti noaptea.
Seful poate fi multumit de cat de repede rezolvi anumite sarcini la serviciu si incepi sa te crezi supererou.
Desi este adevarat ca lipsa de somn nu afecteaza toate abilitatile cognitive, privarea de odihna duce la tulburari de memorie, pierderea creativittii si a abilitatii de planificare.
Citește și: Mituri și adevăruri despre implanturile dentare
Chiar daca te bucuri ca logica si rationamentul iti sunt inca in functiune, ai grija!
Aceeasi parte din creier care controleaza memoria, controleaza si zona responsabila cu abilitatile psihomotorii si coordonarea.
Nu uita, sa conduci obosit este acelasi lucru cu a conduce beat”.
Dupa ce ti-ai dat seama ca dupa o noapt alba, te simti mai bine, incepi sa continui acelasi lucru, este inselator daca crezi ca rezisti in acest ritm inebunesc pana te pune la pamant.
Desi toate lucrurile ti se par roz si lumea frumoasa, acest lucru este valabil doar daca ai norocul sa intalnesti situatii pozitive.
In lipsa somnului, amigdala, partea din creier responsabila cu procesarea elementelor emotionale, raspunde la stimuli intr-un mod mai intens.
Daca lucrurile sunt bune, tu le vei vedea si mai bune. Insa, daca lucrurile sunt rele, reactia va fi exagerata, in sensul negativ al cuvantului.