Actualitate

Incendiu cumplit în Bistrița. 13 oameni, dintre care 9 copii, au rămas fără adăpost

Două case din localitatea bistrițeană Viile Tecii, în care locuiau 13 persoane, dintre care nouă copii, au fost distruse luni de un incendiu, luni. Intervenţia pompierilor a durat peste două ore, reuşindu-se salvarea altor trei imobile aflate în imediata apropiere.

Din fericire, cele două familii au reuşit să se evacueze în siguranţă şi s-au cazat la rude.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și de la Detașamentul Bistrița. Incendiul s-a manifestat violent, focul putând fi observat de la o distanță de mai mulți kilometri.

”Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și Detașamentul de pompieri Bistrița, alături de SVSU Teaca au realizat mai multe dispozitive de intervenție până la locul incendiului, casele fiind în zonă greu accesibilă autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizată din sat, la aproximativ 3 km de locul intervenție”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, incendiul a cuprins și acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de circa 50 mp, respectiv 80 mp.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jarul căzut de la o sobă

sursa