Actualitate

Informaţii despre Ionuţ Gologan!

Informaţii de ultimă oră în cazul lui Ionuţ Gologan, românul încarcerat în Malaezia pentru trafic de droguri. După doi ani, în care a trăit momente cumplite în “Închisoarea iadului“, se pare că Ionuţ a fost transferat într-un alt penitenciar, iar demersurile pentru comutarea pedepsei cu moartea par să meargă într-o direcţie bună, potrivit avocatului Artin Sarchizian, care ne-a oferit declaraţii în exclusivitate.
Autorităţile fac tot posibilul să îl ajute şi încearcă să îl aducă în România. “Ionuţ este mai bine, l-au mutat într-un alt penitenciar, unde condiţiile par a fi mai omeneşti şi aşteaptă cu nerăbdare veşti, de aici din România. Se fac paşi în direcţia asta de către Ministerul JustiţieI, în sensul că s-au demarat discuţii pentru încheierea unui acord, privind comutarea pedepsei cu moartea, iar săptămâna viitoare aflăm cum stau lucrurile. În principiu, se aşteaptă răspunsuri favorabile”, ne-a declarat avocatul Artin Sarchizian.
A rezistat doi ani în “Închisoarea iadului“
Ionuţ Gologan a avut parte de clipe cutremurătoare, pe care, cu siguranţă, nu le va uita toată viaţa. Locul unde a stat până de curând este cu adevărat unul de groază. Una dintre cele mai teribile pedepse este cea de tortură în „congelator”, aşa cum se numeşte o încăpere extrem de strâmtă, fără ferestre, unde condamnaţii sunt închişi minimum 14 zile, conform spuselor unui deţinut care a reuşit să scape din infern. Fiindcă pe sub clădire circulă un râu, în încăpere se menţine o temperatură extrem de scăzută, iar gardienii le dau celor pedepsiţi cu izolarea în „congelator” doar trei felii de pâine şi o ceşcuţă de lapte pe zi.

Chiar dacă sunt chinuiţi de condiţiile de izolare, asta nu îi scuteşte pe deţinuţi de o bătaie soră cu moartea aplicată aproape zilnic de gardieni. Aceştia, deopotrivă bărbaţi şi femei, se comportă ca nişte Dumnezei ai violenţei într-un iad ascuns de ochii lumii, mai spune condamnatul care a reuşit să scape din închisoarea ororilor.
Brutele folosesc fie un baston de cauciuc înmuiat în apă clocotită, fie un furtun care sfâşie bucăţi din trupurile celor pedepsiţi, care sunt legaţi fedeleş. Paznicii nu se feresc nici să-i calce cu bocancii pe deţinuţi, susţine omul care a scăpat din infernul malaezian.

Atunci când nu găsesc motive pentru a-i tortura pe deţinuţi, gardienii inventează unele, fie folosesc alte metode de tortură fizică şi psihică pentru a-i determina pe deţinuţi să clacheze. Le dau mâncarea, care oricum este sub orice critică, pe tăvi mizerabile, nespălate de zile întregi, iar, atunci când alimentele sunt comestibile, au grijă să le pună în ele gândaci şi alte insecte pentru a-i face să nu mai mănânce.

În urmă cu cinci ani, pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, având asupra lui 1.494 de grame de metamfetamină. Cazul său a ajuns să fie mediatizat în toată lumea şi multe persoane publice din România au vrut să îl ajute pe tânăr. Şi Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat în acest caz.

Citeste mai mult pe cancan.ro