Actualitate

Instructaj sefi centre operative ISU MM

Personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, din cadrul I.S.U. Maramureș, a finalizat astăzi activitățile de instructaj anual de pregătire cu șefii centrelor operative cu activitate temporară de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
La instruirea de astăzi, desfășurată la primăria comunei Ariniș, au participat, pe lângă gazde, reprezentanții a 10 comune din zonă: Gârdani, Ardusat, Asuaju de Sus, Băseşti, Bicaz, Băiţa de sub Codru, Fărcaşa, Ariniș, Oarţa de Jos, Sălsig și Ulmeni. Întrunirea survine celei similare, desfășurate ieri, la Primăria municipiului Baia Mare.
În cadrul instructajelor, personalul S.P.I.R.C. a prezentat participanților, printre altele, noutățile legislative referitoare la gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice având ca efect produceri de inundații, secetă hidrologică, precum și incidente, respectiv accidente, la construcţii hidrotehnice și poluările accidentale pe cursurile de apă.
Cei prezenți au mai abordat și aspecte referitoare la constituirea comitetelor locale pentru situații de urgență, respectiv a centrelor operative cu activitate temporară și a centrelor de conducere și coordonare a evacuării, înștiințarea și alarmarea populației, precum și la constituirea comisiilor pentru constatarea și evaluarea pagubelor.
De săptămâna viitoare, personalul S.P.I.R.C. din cadrul I.S.U. Maramureș va începe instructajele anuale cu primarii localităților din județ, în calitatea acestora de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.