Politica

Ioana Constantin: ANRE, ASF și alte instituții sunt incapabile să protejeze cetățenii

Ioana Constantin (PMP) susține că ANRE și ASF sunt incapabile să protejeze cetățenii, în contextul creșterii prețurilor la energie și la gaze. Totodată, Ioana Constantin atrage atenția asupra faptului că inclusiv preșurile la RCA au crescut, în contextul falimentului City Insurance.

„ANRE, ASF și alte instituții sunt incapabile să protejeze cetățenii. Prețurile la RCA s-au dublat după falimentul City Insurance. De așteptat având în vedere că City deținea 45% din segmentul RCA. Curios cum ASF nu a văzut un tun de dimensiunea City, la fel cum ANRE nu a văzut specula de pe piața de energie. Ca o coincidență, peste 80% din companie e controlată de cumnatul lui Adrian Năstase.

De fapt, instituțiile acestea ultra politizate nu au nicio legătură cu cetățenii și interesele lor, servesc exclusiv interese economice ale unor grupuri.
Cine Răspunde acum pentru dublarea prețurilor la RCA? Cine raspunde acum pentru incapacitatea instituțiilor de a apăra cetățenii?
Depolitizarea e o primă soluție, pentru a smulge aceste instituții din mâinile grupurilor de interese”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

sursa