Politica

Ioana Constantin (PMP): Cei de la USR vor face ce știu ei să facă, gălăgie

Ioana Constantin, vicepreședintă PMP, spune că liberalii și social-democrații sunt „condamnați” să intre împreună la guvernare, având în vedere că „îi unește PNRR”. „Cei de la USR vor face ce știu ei să facă, gălăgie”, a adăugat ea, sâmbătă seară, la Special B1 cu Nadia Ciurlin.
Întrebată cum vede o eventuală alianță PSD-PNL și cine ar putea fi primul premier dacă se ajunge la o formulă de rotație, vicepreședinta PMP a declarat: „De la PNL va fi primul premier. Nu știu cine, asta vor decide colegii liberali. Sigur, România are, într-adevăr, experiența acelei alianțe USL, care din punctul meu de vedere și din punct de vedere al multor români nu că a fost un eșec, a fost o chestiune extrem de primitivă din punct de vedere politic în tot ce a însemnat asaltul asupra justiției, chiar și pe zonă economică. Lăsând asta în trecut, astăzi, cineva trebuie să guverneze România. Avem niște partide parlamentare care au fost votate acolo de români în decembrie 2020 și trebuie să guverneze. La bine sau la greu, nu contează, ești în Parlamentul României”.

„Dacă nu, ar fi trebuit să intrăm într-un scenariu de anticipate și suntem toți raționali și înțelegem că în această criză sanitară nu aveam cum să facem în decembrie sau în ianuarie, de exemplu, alegeri anticipate. Ca atare, încerc să nu fiu ipocrită. Trebuie să guverneze”, a adăugat Ioana Mihăilă.
Întrebată cine ar putea cenzura o astfel de alianță în Parlament, ea a spus: „Nu mai are cine. Nu este niciun pericol, este o alianță care se formează, PNL – PSD – UDMR, USR și cu AUR nu au nicio șansă să cenzureze nimic. Cei de la AUR vor face anarhie în continuare, vor intra într-o zonă de extremism greu de controlat, din păcate, pentru că ei nu mai au cum să fie temperați, iar cei de la USR vor face ce știu ei să facă, gălăgie. Îi unește PNRR pe cei de la PNL și pe cei de la PSD – sigur, e și UDMR acolo, mai degrabă luat în această coaliție pentru, înțeleg eu, o reformă constituțională. Nu știu ce va ieși acolo, dar cel puțin și-au propus ca obiectiv. Îi unește PNRR – din punctul acesta de vedere, niște ani împreună vor guverna, am să spun un termen așa mai ciudat, sunt «condamnați» să guverneze împreună”.

„Însă ce este foarte important, dincolo de premierul acesta care trebuie să fie un foarte bun negociator și capabil pe zona de management, fiecare ministru în parte trebuie să fie un bun manager înainte de orice. Să nu mai facem experimente cum am făcut. Domnul Vlad Voiculescu nu este din filmul acesta, nici doamna Mihăilă nu este”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.

Liberalii ar urma să decidă în Biroul Politic Național de luni în ce formulă vor intra la guvernare.

sursa