Politica

Iohannis a anuntat romani despre referendum: „Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG-urilor în domeniul infracțiunilor”

Iohannis a anuntat romani despre referendum: “Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG-urilor în domeniul infracțiunilor”Președintele Klaus Iohannis i-a anuntat pe romani despre cele doua probleme, despre cadrul referendumului pe 26 mai, relateaza b1.ro.

”Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 26 mai.

Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

A doua: interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la aceste OUG-uri. 

Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li se șteargă efectele condamnărilor și dacă vor ca Guvernul să mai adopte OUG-uri în domenii sensibile, precum organizarea sistemului judiciar și legislația penală.

Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici.

Aceste fapte sunt inacceptabile mai ales când sunt săvârșite de cei aleși de cetățeni să apere interesele și banul public.

Da, toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnisitie și grațierii reprezintă calea cea mai bună și corectă pentru continuare luptei anti-corupției”, a declarat președintele Iohannis.