Actualitate

Iohannis reușește o victorie istorică

Presa internațională a relatat, duminică, despre victoria lui Klaus Iohannis.

Astfel, Reuters a transmis că Iohannis, un politician de centru, a câştigat uşor al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, un politician de centru, a câştigat uşor al doilea tur al scrutinului prezidenţial, după cum era de aşteptat, învingând-o pe adversara socialistă prin angajamentul de relansare a reformelor judiciare încetinite de succesivele guverne social-democrate (PSD)”, scrie agenţia de presă Reuters.

Le Figaro a menționat că ”Liberalul Klaus Iohannis a fost reales pe scară largă duminică (24 noiembrie) pentru un al doilea mandat prezidențial împotriva candidatei social-democrate, Viorica Dancilă, în cel de-al doilea tur de vot care a confirmat rădăcinile europene ale țării”.
​”Președintele Klaus Iohannis a obținut o victorie răsunătoare împotriva fostului prim-ministru, Viorica Dăncilă, conform rezultatelor oferite de exit poll-urile de la ora 21:00, ora la care votarea s-a încheiat în țară. Iohannis a primit 66,5% dintre voturi, prin comparație cu 33,5%, scorul Vioricăi Dăncilă, conform rezultatelor date de IRES. Celălalt exit poll, făcut de CURS Avangarde, a arătat un scor de 64,8% pentru Iohannis și de 35,2% pentru Dăncilă. Rezultatele IRES includ și estimări ale voturilor din Diaspora, iar celălalt rezultat nu le ia în considerare”, a notat și Romania Insider.

Cotidianul italian La Repubblica a menționat că ”România îşi alege preşedintele. Proeuropeanul Klaus Iohannis obţine al doilea mandat”.

”Iohannis câştigă scrutinul prezidenţial din România”, titrează și publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

sursa