Politica

Iohannis, umilit încă o dată de Ponta

Victor Ponta l-a ridiculizat pe Klaus Iohannis, după ce consilierii președintelui au încercat să se laude cu faptul că oficialul de la Cotroceni a vorbit cu Zelenski despre nerespectarea drepturilor minorității române din Ucraina, după adoptarea unui document cel puțin controversat.
Presupusa discuție a lui Klaus Iohannis cu Volodimir Zelenski despre minoritatea română din Ucraina a fost ca o „frecție la picior de lemn”, susține Victor Ponta. În opinia fostului premier, Klaus Iohannis a fost tratat încă o dată de liderii externi cu nepăsare.

„România are o singură minoritate importantă în România. E în Bucovina. Din păcate, când s-au înțeles Stalin cu Hitler ne-a luat Uniunea Sovietică – acum, Ucraina e moștenitoarea URSS, ca și Rusia din punct de vedere teritorial… Ne-au luat o bucată din țară, cu români.
Sub domnia lui ‘Klaus I’, domnul Zelenski, pe care noi îl ajutăm, îi trimitem arme, luăm bolnavi, facem tot pentru ei, ne-a zis că nu mai au voie să mai învețe în limba română copiii.

(…)

Eu cred că domnul Iohannis a vorbit după ce a închis Zelenski telefonul. Eu cred pe Zelenski (n.r. – s-a vorbit despre o fabrică de armament din România, de fapt), probabil a venit de la Washington și a primit un bilețel cu ‘sună-l pe x, y și z’. A sunat:

‘- Alo, Iohannis?

– Da.

– Mi s-a spus de la Casa Albă să te sun ca să ne dai armament.’

Poc, a închis telefonul, după care Iohannis a continuat ‘și referitor la drepturile românilor nu este normal…’. Dar era ‘bip, bip, bip’. El vorbea singur. Și apoi a spus (n.r. – public): ‘i-am spus lui Zelenski’”, a declarat Victor Ponta

sursa