Politica

Victor Ponta: „Klaus Iohannis nu mai are încrederea românilor

Victor Ponta a fost invitat la România TV duminică, în a doua zi a anului 2022, pentru a oferi predicţiile sale legate de viaţa politică a României în noul an, dar şi pentru a oferi soluţii la problemele economice cu care ţara noastră se confruntă.
Fostul premier Victor Ponta susţine că România nu mai suportă încă un lockdown din pricina pandemiei şi îşi doreşte ca guvernul Ciucă să găsească soluţii pentru a face faţă unui nou val de Covid, astfel încât şcolile şi economia să rămână deschise.

„Sa facem prima previziune, de fapt o dorinta, sa nu vedem asa ceva in Romania. Am fost 4 ani premier si nu at vazut asa ceva in Romania. Eu sper si doresc ca jandarmii sa nu primeasca ordine, pentru ca la ordin politic se face asa ceva. Eu cred ca Romania este o tara care poate fi condusa fara astfel de interventii. Oamenii vor protesta, unii nu sunt de acord cu vaccinul sau vor marirea pensiilor, dar nu este nevoie de astfel de scene.
Sper ca domnul Cimpeanu sa tina scolile deschise, domnul Rafila sa tina spitalele deschise pentru toata lumea, pentru ca operatiile sunt amanate, avem cea mai mare rata de mortalitate de cancer, oamenii mor acasa. Oamenii care nu s-au vaccinat pana acum, nu se mai vaccineaza. Eu zic ca trebuia facut certificatul verde echitabil pentru toata lumea, dar nu l-au facut.

Acum probabil o sa creasca iar numarul de cazuri, pentru ca au venit multi de afara, unde este si varianta asta Omicron, dar daca m-ar intreba domnul Ciucă, Romania nu mai suporta un lockdown, spitale inchise, scoli inchise.

Eu de la domnul Citu si guvernul cu USR nu am nicio asteptare, pentru ca au fost cei care tipau la Colectiv „la puscarie”, dar cand au ajuns sa moara 500 de oameni pe zi nu mai ziceau nimic, iar domnul Iohannis si-a vazut de schi. Cum nici la Colectiv nu l-a interesat decat sa ma dea pe mine jos. Dar acum am asteptari, sa iasa domnul ministru Rafila sa ne spuna ca stim ca vine alt val si ca suntem pregatiti. Dar cel mai important este sa fie regandit tot sistemul si sa ne putem ocupa si de altceva decat de Covid. Au stabilitate, au sustinere larga parlamentara, au toate conditiile”.

sursa