Scitech

Jocurile pe telefon sunt mai eficiente decât tehnicile de meditație

Jocurile pe telefon sunt mai eficiente decât tehnicile de meditațieConform unui studiu recent efectuat, să te joci pe telefon este mai eficient în eliberarea stresului decât să înveți tehnici de meditație.
Un grup de studenți a fost supus unor măsurători privind nivelul de stres după ce a participanții au primit un test de matematică ce a durat 15 minute, iar o parte dintre studenți au fost rugați să se joace pe telefon diverse puzzle-uri, alții să învârtă un fidget-spinner, pe când restul a trebuit să utilizeze o aplicație care-i ajuta să mediteze.

Rezultatele studiului au arătat că cei care s-au jucat pe telefon s-au simțit mai energici, pe când ceilalți nu mai aveau chef de nimic.

Dr. Emily Collins, de la University of Bath, a declarat: „Voiam să vedem dacă jocurile au un efect mai benefic decât meditația, pentru că ambele metode sunt adesea promovate pentru beneficiile lor asupra psihicului. Per total, ceea ce am aflat este că jocurile sunt mai eficiente decât tehnicile de meditație, cel puțin decât cele prin intermediul unei aplicații. Deși meditația este bună pentru relaxare în general, aceasta nu prezintă aceleași beneficii comparativ cu jocurile video.

sursa