Politica

Klaus Iohannis „Aderarea României la Schengen, un obiectiv strategic pentru țara mea”

Președintele Klaus Iohannis salută anunțul făcut de cancelarul german Olaf Scholz, care a declarat luni că România îndeplinește toate condițiile pentru a deveni membră cu drepturi depline a spațiului Schengen și că va face eforturi ca statutul să se concretizeze.
Președintele României a amintit că aderarea la spațiul Schengen este „un obiectiv strategic” al țării noastre.

Salut anunțul făcut astăzi la Praga de către cancelarul Olaf Scholz în legătură cu susținerea Germaniei pentru aderarea României la Schengen, un obiectiv strategic pentru țara mea, care în mod clar îndeplinește toate cerințele tehnice. Îi mulțumesc pentru angajamentul său personal!”, a scris Klaus Iohannis, miercuri, pe Twitter.
Cancelarul Germaniei a confirmat luni că România, Croația și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile pentru a deveni membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen, potrivit Reuters.

Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și ar trebui să îl protejăm și să îl dezvoltăm. Apropo, asta înseamnă să închidem găurile rămase. Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele tehnice pentru aderare cu drepturi depline. Voi face eforturi ca să devină membri cu drepturi depline”, a declarat liderul german.

sursa