Politica

Klaus Iohannis câștigă DEFINITIV războiul cu MApN

Cererea Ministerului Apărării de suspendare a decretului prin care a fost prelugit mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a fost respinsă definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției, informează Agerpres, relateaza  b1.ro.

Instanta a admis ieri recursul care presedintele Iohannis  la formulat dupa finalul lunii ianuarie, catre Curtea de Apel din Bucuresti aa dmis MApN, si a suspendat decredtul semnat de Iohannis.

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelugi mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării a fost atacată în contencios administrativ de MApN. Ministerul a înregistrat la Curtea de Apel două acțiuni cu același obiect. Acțiunile au fost repartizate judecătorilor Vasile Bîcu şi Silviu Barbu.

Prima acțiune a fost înregistrată la Curtea de Apel București la 11 ianuarie, fiind deschis dosarul 180, prin care Ministerul cerea suspendarea decretului prin care șeful statului a prelungit mandatul generaului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei.

Speța a fost repartizată la completul 9, iar primul termen a fost stabilit pentru 12 februarie.

O a doua acțiune, având același obiect, a fost înregistrată tot la Curtea de Apel pe 14 februarie, fiind deschis dosarul 230, care a fost repartizat completului 8.

La finalul lui 2018, Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.