Politica

Klaus Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției, modificate de PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, că Guvernul PNL va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției, anunțând că în următoarele săptămâni vor avea loc consultări pe această temă. Șeful statului a acuzat PSD a încercat să pună piciorul pe justiție.

Klaus Iohannis: Legile justiţiei modificate de PSD vor fi reparate

” Am avut o ședință cu premierul Orban și ne-am concentrat pe fondurile europene și legile justiției. (…) PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. Faptul că au început acum să-și plătească polițe, e o chestiune care ține de cancan. Aceste legi ale justiției trebuie reparate și asta a fost discuția cu premierul. E nevoie de un pas hotărât și curajos”, a declarat Klaus Iohannis.
Șeful statului a amintit și de destăinuirile făcute de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, care a dezvăluit de curând că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu îi cereau promovarea legislaţiei pentru amnistie şi graţiere.

Legile justiției. Am urmărit în spațiul public, a început o discuție ciudată în PSD, între ei, încep să-și plătească polițe. Au fost așa-numite dezvăluiri în presă din perioada când PSD a atacat violent legile justiție. Din fericire, am reușit să oprim câteva atacuri. Eu am reușit să duc legile la CCR, parlamentul – în special PNL și alte partide au reușit. Dar românii au făcut cel mai important pas, la referendum, când au spus stop procedurii de măcelărire a justiției. PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. Faptul că au început acum să-și plătească polițe, e o chestiune care ține de cancan. Aceste legi ale justiției trebuie reparate și asta a fost discuția cu premierul. E nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției. Trebuie continuată procedura pentru justiție. În săptămânile viitoare vor umra consultări, guvernul va lucra la proiecte înaintate Parlamentului pentru justiție”, a spus Klaus Iohannis.

sursa