Politica

Klaus Iohannis: NATO, un rol important şi în privinţa gestionării pandemiei de COVID-19

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia zilei NATO, spunând că aceasta a avut un rol important şi în privinţa gestionării pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis: NATO, cea mai de succes Alianță de apărare colectivă din istorie

Acesta a afirmat că NATO este cea mai de succes Alianță de apărare colectivă din istorie.

Ca în fiecare an, sărbătorim în prima duminică din luna aprilie Ziua NATO în România. Marcăm, totodată, aniversarea a 72 de ani de la înființarea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, o alianță politico-militară fundamentală pentru pacea, securitatea și prosperitatea internaționale, cea mai de succes Alianță de apărare colectivă din istorie. NATO consolidează legătura unică și profundă a Europei cu America de Nord, ambele continente unite de valori democratice şi de interese de securitate comune.

Evoluțiile actuale la nivel internațional se mențin dinamice și impredictibile, iar provocările de securitate se înmulțesc și se diversifică. Puterea Alianței de a face față acestui context se bazează pe solidaritatea statelor membre în îndeplinirea apărării colective”, a spus președintele.

Capacitatea NATO de a-şi îndeplini obiectivul major, acela de apărare a tuturor cetăţenilor şi teritoriilor aliate, se datorează şi procesului constant de adaptare şi transformare la care România a participat în mod activ şi substanţial în ultimii ani, a mai transmis şeful statului în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Președintele României: NATO, un rol important și în privința gestionării pandemiei de COVID-19, prevenind transformarea crizei sanitare într-o criză de securitate

sursa