Politica

Klaus Iohannis Promulgă Legea Privind Fondurile PNRR

Klaus Iohannis Promulgă Legea Privind Fondurile PNRR în Miliarde de Euro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Ordonanța Guvernului 8/2024, care aduce modificări unor alte ordonanțe de urgență privind fondurile europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și unele măsuri pentru elaborarea PNRR noteaza romaniatv.net

Actul normativ introduce clarificări referitoare la contractele de finanțare destinate implementării reformelor sau investițiilor prevăzute în PNRR.

Legea permite coordonatorilor de reforme să prelungească durata contractelor pentru a atinge jaloanele fără a depăși data transmiterii cererii de plată către Comisia Europeană. Această modificare legislativă are scopul de a eficientiza implementarea proiectelor finanțate prin PNRR.

Actualizarea legislativă permite de asemenea coordonatorilor de reforme și autorităților de investiții să încheie acte adiționale pentru prelungirea duratei contractelor de finanțare lansate în cadrul PNRR, pentru a atinge obiectivele stabilite în Decizia de punere în aplicare a Consiliului.

Ordonanța Guvernului 8/2024 revizuită specifică acum termenii și obligațiile contractuale, subliniind conformitatea cu mecanismele de implementare și control stabilite în decizia Consiliului privind evaluarea Planului de Redresare și Reziliență al României.

Această inițiativă legislativă evidențiază angajamentul României de a utiliza eficient fondurile europene pentru proiecte de redresare națională și dezvoltare, asigurând o gestionare transparentă și responsabilă a resurselor alocate în cadrul PNRR.