Politica

Nicolae Ciucă: Suntem în urmă cel puțin cu elaborarea OUG privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în ședința de Guvern, că își dorește o dezbatere pe ordonanța de urgență privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, astfel încât actul normativ să fie elaborat și aprobat cât mai repede.

Ce a spus Nicolae Ciucă, în ședința de Guvern, despre PNRR
Cel de-al treilea subiect este legat de Planul Național de Redresare și Reziliență. Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare. Este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru țara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, reviziuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente care acoperă șase piloni prevăzuți la nivel european”, a spus premierul, vineri, la Palatul Victoria.

PNRR cuprinde 64 de reforme, a amintit Nicolae Ciucă.
Ceea ce cred că este, de asemenea, foarte important de menționat este că avem 507 jaloane și ținte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să și le extragă și să le urmărească în îndeplinirea lor. De asemenea, avem 171 de măsuri. Din aceste măsuri, 64 sunt reforme și 107 investiții. Ca atare, suntem în urmă cel puțin cu elaborarea ordonanței de urgență privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aș dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanță pe masă să putem să o dezbatem și să o aprobăm”, a adăugat el.

În conturile României a intrat joi prima tranșă de bani din PNRR, constând în 1,8 miliarde de euro.

În anul 2022, țara noastră va primi o finanțare de circa 6,171 miliarde euro, a precizat Guvernul.

Implementarea Programului Național de Redresare și Reziliență este, pentru această guvernare, una din prioritățile de bază. După prima tranșă din PNRR, în cuantum de 1, 851 mld. euro din prefinanţarea totală de 3,793 mld. euro din valoarea contribuției financiare pe anul 2021, aparatul guvernamental va începe imediat reformele și investițiile la care ne-am angajat. Nu voi accepta întârzieri în derularea obiectivelor ce trebuie îndeplinite pentru a primi la timp toate tranșele din Mecanismul de Redresare și Reziliență, în sumă totală de 29,2 miliarde de euro”, declara, joi, Nicolae Ciucă.

sursa