Politica

Klaus Iohannis,scos din schema de Ministerul Agriculturii

În mod surprinzător, printre liderii politici din România care au criticat Comisia Europeană s-a numărat și președintele Klaus Iohannis. În această săptămână, oficialul de la Cotroceni a transmis că decizia Bruxellesului nu este corectă în privința fermierilor.

Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene. Comisia Europeană operează o formulă de calcul fără să negocieze cu nimeni și acordă anumite ajutoare. Este posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund. Nu le-am văzut, nu pot să le comentez.

Mi se pare foarte ciudat ca la Comisie, pe aceste spețe, să nu se negocieze nimic, ci să se folosească formule. Aceste lucruri nu pot fi rezolvate după părerea mea ‘contabilicește’. Sunt chestiuni complicate, Comisia Europeană trebuia să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii.

Nu au făcut-o, nu știu de ce nu au făcut-o, dar vom afla și vom afla. Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”, a comentat Klaus Iohannis.

Guvernul ar urma să acopere, de asemenea, pentru fermierii autohtoni diferența generată de invazia produselor ucrainene pe teritoriul României.

sursa