Actualitate

Lovitură cutremuratoare pentru Laura Codruța Kovesi. Anunțul a venit de la Consiliul UE!

Veste dura din partea Consiliului Uniunii Europene care vine cu sustinerea candidatului francez pentru postul de procuror-sef, de data aceasta Consiliul vine cu alt anunt, a patra runda de negocieri se va intampla saptamana viitoare, deoarece cea de ieri a esuat, relateaza www.fanatik.ro.

De astfel, se va intampla ca pana la urma sa nu se ajunga la nici un comun acord, deoarece negocierile continua chiar daca s-a instalat noul Parlament European.

Echipa de negociere a Consiliului și-a exprimat regretul în cursul zilei de ieri asupra desemnării primului procuror șef UE care nu s-a stabilit nici până la ora aceasta.

De asemenea, echipa de negociere reiterează faptul că, pentru această funcție,candidatul preferat al Consiliului este Francois Bohnert. Claude Moraes, președintele Comisiei pentru libertăți civile a făcut declarații în acest sens în cursul zilei de ieri.

„Regretăm profund situaţia actuală de blocaj, care împiedică cele două instituţii să numească procurorul-şef al Parchetului European.

Procurorul şef va juca un rol cheie în punerea în practică a Parchetului European, instituţie care va contribui la combaterea infracţiunilor împotriva bugetului UE.”