Politica

Lucian Bode: Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv Raed Arafat

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat după situația de la Spitalul Foișor că „nimeni nu este de neînlocuit”, făcând referire la șeful DSU, Raed Arafat.

El spune că pacienții nu ar fi trebuit scoși noaptea din spital și că ar trebui luate măsuri urgente.

Întrebat de jurnaliști, în fața sediului Ministerului de Interne, ce părere are despre afirmațiile prim vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, Lucian Bode a răspuns scurt: „Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv ministrul Bode, inclusiv Raed Arafat”.

„Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată extenarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? (…) Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici Departamentul pentru Situații de Urgență. Medicul curant curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau daca este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea.

Ne-a șocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat și am înteles că doctorul curant, împreună cu pacientul și cu familia acestuia au hotărât să aranjeze masina astfel încât să fie transportat acel pacient.

Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am vazut cu totii. Asa ceva este indamisibil să se mai întample. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță să să intre pe rând în curte”, a declarat Lucian Bode.

Întrebat dacă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să își dea demisia după tot acest scandal, Lucian Bode a afirmat: ”Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru, în cabinetul din care face parte și domnul Voiculescu!”.

”Eu niciodată nu aș fi lăsat pacienții, în miez de noapte, să fie traumatizați, până la urmă, pentru că ce s-a întâmplat acolo, proteste, protestatari… nu a fost deloc în regulă în primul rând pentru pacienți”, a mai spus ministrul de Interne.

sursa