Politica

Ludovic Orban a luat foc după ce PNL insistă cu varianta Florin Cîţu premier

Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, a catalogat propunerea lui Florin Cîţu din partea liberalilor pentru postul de premier drept o „aberaţie” şi o „propunere neconstituţională. Mai mult, fostul şef al Executivului a avertizat că preşedintele Klaus Iohannis ar încălca prevederile Constituţiei dacă l-ar desemna din nou pe Cîţu pentru a forma Guvernul.
Ludovic Orban a reacţionat după ce noua conducere PNL a anunţat joi că va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni varianta în care Florin Cîţu să fie propus premier.

„O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier.
Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ține de istoria PNL. De asemenea, e o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoții, într-o ședință convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu dețin decât 163 de parlamentari”, a declarat Ludovic Orban

sursa