Politica

Florin Cîțu: Ludovic Orban să-și clarifice poziția, dacă nu, o clarificam noi pentru el

Florin Cîțu a susținut duminică dimineață o scurtă conferință de presă, după ce sâmbătă a fost ales în funcția de președinte al PNL.

Noul șef al liberalilor l-a invitat pe Ludovic Orban să-și clarifice declarația făcută la finalul Consilului Național PNL, când a susţinut că va rupe orice relaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, din cauză că l-a susţinut făţiş pe Florin Cîţu.

Premierul a afirmat că nimeni nu trebuie să fie dezamăgit de rezultatul alegerilor, pentru că „în fotbal se joacă pe goluri, iar politica e pe voturi„.
Întrebat dacă este posibil ca din echipa lui să facă parte oameni care l-au susținut pe Ludovic Orban, premierul a răspuns că dacă adună destule voturi, vor face parte.
„Aseară am văzut o declaraţie a domnului Orban, sper că era la supărare, pentru că pe mine m-au votat și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis.
În primul BEx voi cere domnului Orban să-și clarifice această poziţie. Planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu Iohannis. În următorul BEx îi voi da posibilitatea să-și clarifice poziția, dacă nu, o clarificam noi pentru el. Haideți să-i dăm șansa să o clarfice.”, a spus Florin Cîțu.
Întrebat de jurnaliști dacă va propune excluderea acestuia din partid, premierul le-a propus să aștepte BEx-ul.

În legătură cu remanieriile care să-i vizeze pe miniştrii liberali care l-au susţinut pe Orban sau dacă alţi susţinători ai contracandidatului său riscă să îşi piardă funcţiile, premierul a declarat că momentan nu se discută această variantă.

„Nu, liberalii care l-au susţinut au funcţii în partid, vor merge mai departe. A fost o competiţie electorală, poate mai dură decât se aşteptau romanii, dar acum s-a terminat. Nu exista discuţii despre remaniere la acest moment.”, a spus Cîţu.

sursa