Politica

Ludovic Orban, despre măștile destinate persoanelor vulnerabile

Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre licitația pentru măștile destinate persoanelor vulnerabile, duminică, și a anunțat că va fi reziliat contractul în cazul în care cei care câștigătorul nu livrează produsele luni.

Ludovic Orban, despre măștile destinate persoanelor vulnerabile

Lictația a fost contestată de trei firme, atât la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, cât și în instanță. Constestațiile au fost respinse, iar ulterior s-a trecut la semnarea contractului-cadru, apoi a celui subsecvent cu câștigătorul, a explicat premierul, potrivit Agerpres.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (…) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj.

sursa