Actualitate

Mai multe părți ale avionului prăbușit în Buzău, negăsite încă

Coada, ușile și aripile avionului care s-a prăbușit miercuri în Munții Buzăului nu au fost deocamdată găsite, resturile aparatului de zbor fiind împrăștiate pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați..
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Florentina Ilioiu, a declarat, vineri,  că până în acest moment nu au fost găsite coada, ușile și aripile aparatului de zbor care s-a prăbușit miercuri în Munții Buzăului, în zona Nehoiu.

Ușile, coada și aripile avionului nu au fost găsite. Știu că joi seara, la o oră distanță de epavă au fost găsite o geacă și în rucsac. Resturile sunt împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 2.500 metri pătrați”, a declarat Ilioiu.

Potrivit acesteia, în acest dosar procurorii urmează să facă audieri. Cei care vor da declarații, în primă fază, vor fi localnicii care au auzit bubuitura și cel care a sunat la 112, dar și rudele victimelor.
Între timp, epava fostă ridicată cu ajutorul căruțelor.

Procurorii fac cercetări, potrivit Codului aerian, pentru aîncălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit miercuri în zona Nehoiu din Buzău, două persoane pierzându-și viețile. Pilotul avionului prăbușit era Mihai Covaciu, iar pasager era Liviu Bucățică. Cei doi au decolat de pe aerodromul din Ghimbav, județul Brașov și mergeau spre Costinești, județul Constanța.