Politica

Marcel Ciolacu: România a demonstrat suplimentar că e pregătită pentru Spațiul Schengen

Președintele Camerei Deputaților a anunțat luni că Germania poate consta pe sprijinul României în Regiune, dar și că țara noastră a demonstrat că este pregătită și că „locul ei este deja” în Spațiul Schengen.

Totodată, Marcel Ciolacu este de părere că Germania poate conta pe sprijinul României ca pilon de stabilitate în regiune și spune că în contextul războiului din Ucraina, țara noastră a demonstrat că locul ei este în Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu: Germania poate conta pe sprijinul României în regiune
Social – democratul a dat asigurări Germaniei cu privire la faptul că poate conta pe sprijinul României în regiune, iar țara noastră ar putea fi chiar „un pilon importan”.
„Germania poate conta pe România ca pilon de stabilitate în regiune! În contextul conflictului din Ucraina, România a demonstrat suplimentar că este pregătită să gestioneze frontierele externe ale Europei şi locul ei este deja în Spaţiul Schengen. Sunt doar câteva dintre mesajele pe care i le-am transmis astăzi preşedintelui Comisiei pentru Afaceri externe din Bundestag, Michael Roth”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
Totodată, șeful PSD a ținut să precizeze că România își dorește ca Uniunea Europeană să sprijine mai mult Republica Moldova și Georgia,iar asistența financiară din partea UE, pentru țările din prima linie, să continue.

„Ne dorim ca Uniunea Europeană să întărească sprijinul politic pentru Republica Moldova și Georgia. Iar asistența financiară din partea #UE să continue pentru țările din prima linie!”, a concluzionat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

sursa