Auto

Masini de politie din ROMANIA cu o alta interfata

În România au apărut în trafic primele maşini de poliţie care poartă o nouă livrea pe caroserie, diferită de cea a automobilelor văzute până în prezent, care au doar un corp de culoare albă şi câteva inscripţii pe capotă şi pe părţile laterale, inclusiv drapelul României.

Şoferii care vor călători prin ţara vecină ar face bine să ia act de această informaţie şi să cunoască despre faptul că pe drumuri se pot întâlni şi astfel de maşini de poliţie.
Primele mașini purtând noua imagine a Poliției Române au ajuns săptămâna trecută la IPJ Argeș. Era de altfel, de așteptat, dat fiind faptul că poarta fabricii Dacia se află în acest județ, cu toate că operațiunea de echipare a mașinilor cu gadgeturile specifice muncii de poliție e posibil să nu se fi făcut la Mioveni.

Potrivit celor de la Poliția Argeș, forțele de ordine din acest județ au primit 17 autospeciale noi Dacia Logan care vor fi repartizate structurilor de ordine publică şi rutieră.

Automobilele dispun de o nouă inscripționare verde-albastră şi sunt colantate în culori în culori care copiază destul de mult modelul mașinilor de poliție din Germania. Ulterior, mai multe vehicule vor ajunge şi în parcurile altor inspectorate de poliţie, deşi nu se menţionează dacă le vor înlocui pe cele vechi.

Toate mașinile intrate în dotarea polițiștilor au dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor. Autospecialele fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de M.A.I. în acest an, achiziție făcută din fondurile proprii.

sursa