Actualitate

Ministerul Apărării a prezentat noile propuneri de uniforme pentru militarii români

Ministerul Apărării Naționale a prezentant la Palatul Cercului Militar propunerile pentru noile uniforme de oraș ale Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene. Uniforma pentru Forțele terestre este bej cu vipușcă bej, iar cea pentru Forțele Aeriene este albastră, cu vipușcă albastru închis.
„Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare. În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din țară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să își exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare”, transmit reprezentanții MApN.

Noile uniforme au fost prezentate în premieră marți, în cadrul unui eveniment derulat la Cercul Militar Național, cu câteva zile înaintea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. La eveniment au fost prezenți și ministrul Apărării, Gabriel Leș, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, precum și șeful Direcției logistice a Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Constantin Negrea.

Astfel, pentru Forțele Terestre, propunerea de uniformă, creată de designerul Alexandru Ciucu, este pe fond bej cu vipușcă bej pentru soldați și subofițeri și fond bej cu vipușcă maro închis pentru ofițeri și generali. „Pentru o rezistență mai mare la murdărire, în cazul forțelor terestre există pentru toate gradele și varianta pantalonului sau a fustei de culoare maro închis. Acestea se pot folosi doar în timpul serviciului, nu pe stradă și nu la ceremonii”, transmit organizatorii evenimentului.

În ceea ce privește Forțele aeriene, uniforma este pe fond albastru închis cu vipușcă albastru închis pentru soldați și subofițeri și fond albastru închis cu vipușcă bleu pentru ofițeri și generali. Compoziția este de 40% lână și 60% cordura.