Auto

Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu se va introduce nicio formă de taxă în 2021

Cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat

În acest an nu va fi introdusă „nicio formă de taxă”. Asigurările au fost date de ministrul Mediului, Tánczos Barna, care spune că în mod cert, în 2021, nu va fi introdusă o taxă auto în forma în care ea a existat până acum.

Ce spune ministrul Mediului despre introducerea unei taxe de poluare

Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat, vreodată. În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin mijloacele de transport sunt 24 de state membre care aplică diverse forme de inhibare, de descurajare. Sunt trei state membre care nu au absolut nicio formă de taxare a poluării. Taxarea poluării nu este un scop în sine, scopul statului nicăieri nu este obţinerea sumelor pentru bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare”, a declarat Tánczos Barna, joi, la Craiova, întrebat dacă este de așteptat să fie introdusă o taxă auto în acest an.

Totodată, ministrul a spus că România trebuie să ia o decizie în privința soluțiilor pe care să le pună în practică în vederea reducerii poluării, mai ales în marile orașe.

„În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele, este o întrebare dacă folosim taxarea poluării ca o soluţie de reducere a poluării, este o întrebare dacă folosim această soluţie la nivel naţional sau pe plan local, acolo unde avem probleme, pentru că principiul poluatorul plăteşte este un principiu… şi trebuie respectat de fiecare dată”, a mai declarat Tánczos Barna.

sursa