Actualitate

Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat din închisoare. Tribunalul Constanța se pronunță asupra contestației DNA

Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă. Magistrații Tribunalului Constanța urmează să se pronunțe miercuri asupra contestației DNA la decizia de eliberare condiționată dată în februarie de Judecătoria Medgidia în cazul fratelui fostului președinte Traian Băsescu. Mircea Mircea Băsescu ispășește o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru trafic de influență.

Tribunalul Constanța a judecat pe 22 martie constestația depusă de procurorii anticorupție la decizia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu. Este vorba despre hotărârea pronunțată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia, scrie Ziua de Constanța.

La termenul, care a avut loc în urmă cu o săptămână, Mircea Băsescu a cerut să iasă din închisoare pe motiv că a îndeplinit toate condițiile. Fratele fostului președinte Traian Băsescu a susținut că a ispășit numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat și a avut o conduită bună în spatele gratiilor, unde a participat la activitățile desfășurate în Penitenciarul Poarta Albă.