Actualitate

Moda românească – un nou SUCCES în Europa!

Fete frumoase din România s-au impus deja ca super-modele pe podiumurile de modă din Europa, mai mulți fashion designeri români îmbracă în mod curent vedete de talie mondială. A venit rândul hainelor populare să facă valuri în lume. IA a impresionat recent într-o capitală europeană.
Știm deja că mai mulți creatori de modă recunoscuți au preluat în creațiile lor motive inspirate de portul tradițional românesc. Pe 7 iunie la Bruxelles, acest simbol românesc a fost subiectul unei expoziții ample și chiar al unui eveniment-dezbatere. Elita Europei a avut ocazia să descopere ia – și să afle lucruri frumoase despre țara noastră.

Într-un cadru inedit, la Parlamentul European au fost expuse și prezentate zeci de modele ale acestui port popular atât de cunoscut la noi. Expoziția a fost organizată de eurodeputata PSD Viorica Dăncilă, în cadrul evenimentului „IA – Simbol al comunităților românești din Europa”, iar gazda a invitat colegele românce să vină îmbrăcate în costume populare românești, ceea ce s-a și întâmplat.

„Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru prietenii europeni de a cunoaște mai multe despre elementele culturii tradiționale românești. Este un sentiment de mândrie când vedem IA purtată la evenimente foarte importante la nivel internațional și cred că trebuie să facem cunoscut faptul că este vorba de un element al culturii noastre tradiționale”, a declarat Viorica Dăncilă.

Feminis.ro