Politica

Nicolae Ciucă: Bugetul pe 2022 include cea mai mare alocare de investiții din ultimii 32 de ani

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, că bugetul de stat pe 2022 are cea mai mare alocare pentru investiţii din ultimii 32 de ani, dublu față de suma investiţiilor realizate în 2019.

Șeful Guvernului a mai ținut să sublinieze că nu vor fi crescute taxele și impozitele și nici nu se va pune presiune pe mediul de afaceri.

„Bugetul include cea mai mare alocare de investiții din ultimii 32 de ani. Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde de lei, practic dublul sumei de investiții realizate în 2019”, a susținut prim-ministrul, în debutul ședinței de Guvern de luni.

Reacția vine după ce Florin Cîțu, președintele PNL, a acuzat că procentul alocat investițiilor în bugetul pe 2022 este sub pragul de 7% convenit în coaliție: „Când s-a negociat această coaliție, pachetul social propus de PSD a fost acceptat cu condiția ca 7% să meargă la investiții. Nu e doar o ambiție a PNL, e singurul mod prin care poți susține acel pachet social. Doar când investești poți să ai resurse să plătești salarii și pensii mai mari. Fără aceste resurse alocate către investiții, pachetul social nu are sustenabilitate și creează dezechilibre macro pe termen lung”.

sursa