Politica

Nicuşor Dan: „Am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar”

Nicuşor Dan a declarat, luni, că va candida pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Municipiului Bucureşti. Actualul edil al Capitalei a comentat şi ultimul sondaj, care îl dă cu un procent de 8%.

Nicuşor Dan va candida pentru un nou mandat de primar al Capitalei scrie romaniatv.net

Nu cred în acest sondaj, nu cred în modul în care el a fost transpus în media. Am văzut un sondaj în care aveam 23%, eu ca persoană individuală, în condiţiile în care celelalte partide aveau candidaţi… în fine. Putem să facem o evaluare, au trecut doi ani şi jumătate: ce pot să spun este că am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar. După ani de zile în care sistemul de termoficare mergea de la an la altul mai rău el merge spre bine, deşi mai avem mult. De la mai rău mergem spre mai bine”, a spus Nicuşor Dan
Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat, Nicuşor Dan a spus: „Eu vreau, desigur. Şi voi candida, da!”.

E ca în medicină: în momentul în care un organism se adânceşte în boală îi ia mult mai mult timp ca să-şi revină. Am luat un oraş în faliment: în 2020 trebuia să rostogolim o datorie de 555 de milioane de lei şi nu aveam nicio bancă să împrumute şi noroc că a venit BERD pe ultima sută de metri. Noi în 2022 şi în 2023 am avut de făcut acelaşi exerciţiu: să rostogolim 555 de milioane şi am avut subscriere dublă – am recâştigat încrederea pieţei financiare şi aşa cum este zona financiară aşa au fost toate celelalte zone şi când ai un organism bolnav durează până când să-l faci sănătos”, a mai declarat Nicuşor Dan.