Sport

Novak Djokovic, arestat și deportat din Australia

Familia lui Novak Djokovic susține că sportivul ar fi fost arestat și se intenționează deportarea sa, la câteva ore după decizia judecătorului Anthony Kelly.

Novak Djokovic, arestat, potrivit familiei sportivului
Informația a fost dezvăluită de tatăl sportivului, Srdjan Djokovic, pentru publicația The Pavlovic Today. La scurt timp, fratele său, Djordje, a confirmat scenariul în presa sârbă. Decizia de arestare a sportivului i-ar aparține ministrului Afacerilor Interne din Australia.

A fost o noapte albă pentru întreaga familie, trecem prin momente dificile. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealurile sale, a luptat pentru el și pentru întreaga lume.
Pe de altă parte, avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă bazată pe fapte, dar acum aflăm că ministrul Afacerilor Interne este mai presus de tribunale”, a tranmis fratele sportivului.

Ce a decis instanța
Judecătorul Anthony Kelly a ordonat eliberarea sportivului din detenție și a decis ca guvernul să-i plătească costurile. Jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani a zburat săptămâna trecută la Melbourne, sperând să-și apere titlul de la Australian Open.

Dar ministrul imigrării, Alex Hawke, i-ar putea anula viza din motive noi. Guvernul a recunoscut în instanță că Djokovic nu a primit suficient timp pentru a răspunde în urma notificării de anulare a vizei.

Jucătorul a spus că a avut până joia trecută la ora locală 08:30 timp pentru a face comentarii cu privire la anularea vizei în temeiul secțiunii 116 din Actul Australian privind Migrația, dar Poliția de Frontieră a luat decizia finală la scurt timp după ora 07:40.

Judecătorul a spus că Djokovic ar fi putut avea mai mult timp pentru a face o observație despre motivul pentru care viza nu ar trebui să fie retrasă dacă autoritățile ar fi respectat ora inițială.

„Toți jucăm după aceleași reguli”, a spus judecătorul Kelly. „Prezentat în alți termeni: acele reguli nu au fost respectate”.

sursa