Scitech

Nvidia RTX 3080 prototip fotografiat

Nvidia RTX 3080 prototip fotografiat
Nvidia RTX 3080 prototip fotografiat

O fotografie a două prototipuri RTX 3080 a fost încărcată pe forumurile Chiphell, care interceptează în mod regulat proiectele hardware timpurii.

Noile versiuni ale GPU inovează foarte rar pe partea de răcire.

Dar dacă această imagine este reală, atunci Nvidia are ceva special, sau cel puțin mai ales perplex, în lucrări.
Designul acestei perechi GPU este imediat ciudat. În primul rând, există un ventilator în partea de jos a GPU și un fan în partea de sus.

În al doilea rând, conectorul de alimentare nu este vizibil, ceea ce implică că este pe partea cea mai dreaptă a cardului (pe prototipul de jos), care nu poate fi văzut din fotografii.

Acesta este de fapt acolo unde GPU-urile Quadro le au. Dar, în al treilea rând, și acesta trebuie să fie cel mai ciudat, PCB are doar două treimi lungimea șasiului și are un decupaj triunghiular pentru a se potrivi ventilatorului de jos.

Observă, totuși, că aceste GPU-uri sunt într-un mod destul de dur. Culorile sunt plictisitoare, chiuvetele de căldură sunt aliniate și nefondate și nu există nicio marcă în afara logo-urilor „RTX 3080” și „GeForce RTX” Este mai probabil să provină dintr-un OEM minor decât modelele de referință Nvidia. Este posibil să nu existe niciun GPU Ampere acolo, iar acestea ar putea fi proiecte preventive prototipate înaintea livrărilor de hardware.

Așa că, deși aceste fotografii indică un program de lansare iminent la prima vedere, de fapt nu se spune unde se află Nvidia în ciclul de dezvoltare.