Scitech

Imaginea pretinsă a scurgerilor RTX 3080 Ti

Cardurile grafice pentru consumatori bazate pe Amvid Nvidia ajung la sfârșitul acestui an și s-ar putea să aruncăm prima noastră privire asupra potențialului pilot: RTX 3080 Ti. De asemenea, auzim zvonuri conform cărora cardurile Ampere de înaltă calitate ar putea folosi procesul fabulos de 8nm Samsung, mai degrabă decât alternativa TSMC de 7 nm.
Imaginea a fost împărtășită de VideoCardz , care susține că provine de la o întâlnire internă Asus, unde erau prezentate noi modele de carduri grafice. Dacă acesta este într-adevăr cazul, acesta ar putea fi doar unul dintre mai multe modele posibile sugerate pentru RTX 3080 Ti, deși ar putea fi aproape de designul final.

La fel ca în cazul multor alte imagini care apar online, există șansa ca acesta să fie un fals complet, însă VideoCardz și-a actualizat articolul pentru a sublinia că într-adevăr vine dintr-o întâlnire Asus. Totuși, textul „3080 Ti” și „ROG Strix” se pare că ar fi destul de minuscul pe un design final.

Cartela are trei fani și arată destul de asemănător cu Asus ROG Strix 2080 Ti. Bi-tonul metalic, niturile și forma unghiulară ar putea fi un pic drag-it-or-hate-it, dar cu siguranță este mai bun decât prototipul RTX 3080 pe care l-am văzut luna trecută.

Dacă aceasta este adevărata afacere, s-ar putea sugera că nu vom vedea zvonul RTX 3090, Ampere adoptând aceeași schemă de denumire Turing și sărind de la RTX 3080 Ti la noua placă Titan. Acestea fiind spuse, un alt zvon susține că vom vedea un RTX 3080, un RTX 3080 Ti, un RTX 3090 și un Ampere Titan.
În mod separat, TechPowerUp raportează că familia Ampere de GPU-uri va fi construită aproape în întregime pe procesul de fabricare a siliconului cu 8 nanometri Samsung, care este derivat din nodul său de 10 nm, mai degrabă decât din procesul de 7 nm al TSMC. Desigur, toate speculațiile, dar am auzit că Nvidia atinge Samsung pentru a-și produce parțial arhitectura post-Ampere, Hopper.