Actualitate

O batrana din Petrova,care cara cate un bustean cu un carucior,kilometrii intregi, a primit o veste buna!

Imagini cutremurătoare au fost surprinse pe drumul național 18 în zona localității Petrova. Pe o ploaie mocănească și rece o bătrânică din localitate căra de una singură câte un trunchi de copac de pe dealurile din pasul Hera.

Zi de zi femeia în vârstă de 80 de ani parcurge pe jos kilometri întregi în căutarea lemnului salvator, care, la iarna ce se apropie cu pași repezi, îi va asigura căldura necesară pentru a nu îngheța de frig. Lemnul salvator care îi practic îi va salva viața.

Imaginile au fost surprinse de un polițist de frontieră din Poienile de Sub Munte, Alin Popan. Omul a zărit-o pe bătrânică în timp ce conducea autoturismul personal pe DN18. A oprit și s-a oferit să o ajute. A legat căruciorul improvizat în care era legat un lemn iar pe femeie a rugat-o să se urce în autoturism.

Ajunși la gospodăria femeii polițistul a discutat cu aceasta și a asigurat-o că împreună cu colegii lui de la Sindicatul DECUS Maramureș vor face tot posibilul pentru a o ajuta. Vor strânge bani și îi vor cumpăra bătrânei lemnul de foc necesar pentru a trece sezonul rece.

sursa