Actualitate

O tanara din Neamt a inviat la propria inmormantare

Caz socant in Neamt, o tanara decedata, a inviat la propria inmormantare, la care a speriat pe toata lumea cu cuvintele rostite de ea, relateaza www.antena3.ro.

Oameni de pe valea Bistritei fac declaratii de toata groaza, ca prin anii 1934-1935, in acest sat Izvorul Muntelui, Ceahlau, s-a produs lucruri ciudate.

O fata din sat, ca de 20 de ani, necasatorita, pastea oile pe munte.

Iar din lucrarea vrajmasului, un taran a cazut cu dansa in pacat. Fiindu-i rusine sa n-o afle parintii si-a ucis mai inainte de vreme pruncul.

Apoi, rusinandu-se si de preotul satului, nu si-a marturisit acest greu pacat al desfranarii si uciderii.

Insa sufletul acesta avea mare evlavie la Maica Domnului, inaintea careia se ruga si plangea ziua si noaptea, sa-i ierte pacatul acesta si sa-i ceara mila de la Domnul.

Dupa ceva ani buni, tanara a cazut bolnava la pat, si a decedat.

A treia zi a venit preotul si mult popor si s-a inceput slujba de inmormantare.

Dupa terminarea trisaghionului si a praznicului in familie, pe cand sa porneasca cu moarta spre biserica, iata ca se destepta raposata, misca putin capul si incepe a striga: „- Parinte, parinte, vino incoace… nu te teme!

Cu sfintia ta am treaba…

Eu am facut un pacat mare in viata si m-am rusinat sa-l spovedesc.

Dar pentru ca am avut evlavie la Maica Domnului, ea s-a rugat pentru mine inaintea Mantuitorului si mi-a trimis sufletul in trup, ca sa-mi spovedesc pacatul pe pamant, caci pe pamant l-am facut…”

Lumea, uimita, s-a retras afara, iar fata s-a marturisit la preot de pacatele sale, cu multe lacrimi.