Actualitate

Părintele Pimen Vlad de la Sf. Munte Athos: “Femeia cicălitoare când vine bărbatul acasă trebuie să ia apă în gură și să nu o înghită cel puțin 15 minute!”

Părintele Pimen Vlad de la Sf. Munte Athos consideră că rezolvarea problemelor conjugale este datoria femeilor, iar acestea nu au dreptul să reproșeze nimic bărbaților.
Dacă în fața Divinității, toți oamenii sunt egali, nu același lucru poate fi spus despre opinia părintelui Pimen Vlad, care consideră că femeile sunt unice responsabile de armonia într-o relație.
Părintele Pimen Vlad își duce traiul pe Muntele Athos, un loc unde se află mai multe mănăstiri destinate exclusiv călugărilor.

Cei care aleg sihăstria pe Muntele Athos fac un jurământ să se detașeze complet de societatea exterioară și să-și petreacă viața în post și rugăciune.

Părintele Pimen Vlad a declarat că una dintre enoriașe a venit la el să se plângă în privința soțului. Femeia era supărată pe bărbatul ei, care nu comunica îndeajuns cu ea și nu îi asculta necazurile.

Părintele Pimen Vlad i-a reproșat femeii că aceasta nu ar trebui să-l certe niciodată pe soțul ei, ci să-l întâmpine cu zâmbetul pe buze, indiferent de circumstanțe.

Sfântul de pe Muntele Athos susține că femeile trebuie să fie un exemplu de blândețe și să-și îmbrățișeze soții din momentul în care aceștia intră pe ușă.

Pimen Vlad a menționat că femeia în cauză era profesoară la o școală din apropiere și i-a spus acesteia că se comportă cu soțul ei la fel de vehementă cum o face cu elevii.

Părintele a mai transmis un sfat femeilor care au de gând să reproșeze ceva soților.
Femeia trebuie să fie căldura casei, când vine soțul acasă obosit, cum vine el, să-i sari de gât, să-l iei în brațe. Când auzi că soțul intră pe ușă, să ai cana pregătită și iei o gură de apă și 15 minute ții apă în gură. Îl lași să mânânce să-și termine treaba și ai să vezi că se rezolvă treburile.”, a declarat părintele Pimen Vlad.

sursa