Actualitate

Percheziții la lautari de muzică de petrecere

Mai mulţi artişti, printre care şi cântăreţi de manele sau muzică lăutărească, sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat statul cu peste un milion de lei.

Peste o sută de persoane ar fi primit, în contextul pandemiei, indemnizaţii de la bugetul de stat. Au fost percheziţii în acest dosar în mai multe judeţe şi 11 persoane au fost duse la audieri.

Surse din anchetă spun că respectivele persoane vizate făceau contracte care ar fi fost false şi în baza acestor contracte, care arătau că ar fi avut mai multe evenimente în perioada pandemiei, anulate din cauza infectărilor, ar fi avut mulţi bani de pierdut şi, prin urmare, au putut să ceară respectivii bani care s-au dat de la stat în aceste condiţii.

Statul prejudiciat cu 1.2 milioane de lei

Astfel, au reuşit să obţină nu mai puţin de 1,2 milioane de lei, vorbim de cel puţin 10 persoane implicate acum în această anchetă.

De altfel s-au făcut percheziţii în mai multe judeţe, în Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov şi Giurgiu, dar şi în municipiul Bucureşti. 11 persoane au fost conduse la audieri. Rămâne de văzut dacă se vor lua măsuri împotriva acestor persoane.

Vorbim despre un dosar penal deschis de cei de la serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din Iaşi, un dosar pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi fals în declaraţii, iar ancheta continuă în acest caz.

sursa