Actualitate

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se vor putea programa online

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se vor putea programa online
Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se vor putea programa online

Persoanele care doresc să se vacineze împotriva COVID-19 se vor putea programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale, după caz, a precizat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Programări online, telefonic, prin medicul de familie sau prin direcția de asistență socială pentru persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

CNCVA a precizat printr-un comunicat de presă că astăzi, 23 decembrie 2020, s-a aprobat ordinul comun pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19. Conform acestui document, centrele sunt înființate prin ordin al ministrului sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, și vor fi organizate sub mai multe forme, respectiv:

Centre de vaccinare fixe;

Centre de vaccinare mobile: caravane sau alte formațiuni mobile, care aparțin Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență si/sau Ministerului Apărării Naționale, respectiv structurilor subordonate acestora;

Echipe mobile de vaccinare, pentru vaccinarea în locații specifice;

Centre de vaccinare de tip drive-through pentru marile orașe, destinate populației generale;

La nivelul cabinetului de medicină de familie, după caz, în funcție de evoluția epidemiologică și tipul vaccinurilor disponibile.
Aproape 5.500 de cazuri noi de COVID-19 în România, conform bilanțului de miercuri

Până astăzi, 23 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 604.251 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, care a precizat că 516.423 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.754. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 38.819 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.248 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.126 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 161 de persoane.

sursa